Zaterdag 22 april organiseerden de bridgeclub De Stok-paartjes uit Rhoon en de Lionsclub Rhoon Oude-Maas, voor de vijftiende keer hun Benefiet Bridgedrive in Poortugaal. Het toernooi viel weer samen met de voorjaarsmarkt dat ook door de deelnemers kon worden bezocht.

Voor de recreanten, maar ook voor de beste bridgers was het, naast het leveren van een prestatie, vooral te doen om zich in een gemoedelijke sfeer te vermaken. Beide doelen zijn zeker gelukt. Evenals vorig jaar werd gekozen te spelen in De Brinkhoeve  Met 76 bridgers in vier lijnen was het toernooi goed bezet. Dit jaar was er ook een speciale lijn voor beginnende spelers. Ook zij vermaakten zich uitstekend en presteerden navenant. In alle lijnen waren er leuke prijzen en er werd gestreden om het kampioenschap van Albrandswaard. Winnaars van de titel: Anneke van Balgooi  en Anja Cox. Een mooie prestatie in het sterke deelnemersveld. Hun namen worden bijgeschreven op de felbegeerde wisselbeker en als daar plaats voor is, hun foto in hieronder opgenomen.

Dit jaar werd de inwendige mens weer goed verzorgd door vrijwillige bijdragen van de Lionsclub Rhoon Oude-Maas. Met koffie met zelf gebakken appeltaart, een hapje, een drankje en een geweldig uitgebreid lunchbuffet werden de bridgers zeer goed verzorgd, zij liepen ook binnen langs de vrolijke kraampjes.   

De netto-opbrengst van het toernooi komt dit jaar weer ten goede aan Stichting De Zeeland. Zij varen met het Motorschip De Zeeland en hebben als missie kinderen en volwassenen met een (fysieke) beperking een leuke dag te bieden op het water, waarbij zij letterlijk en financieel drempels wegnemen. Nadere informatie over de vindt u op www.dezeeland.com.

Door de gaven van onze trouwe sponsors, het gul kopen van lootjes door de deelnemers en niet in de laatste plaats, het zelf verzorgen van de catering door de Lions is de opbrengst dit jaar ruim € 1300,00. Daarbij kijken deelnemers en organisatie terug op een geweldige leuke dag. Met dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt.